Kategorier
kaffe

Specialkaffe i Stockholm

Stockholm erbjuder väldigt bra caféer som brygger specialkaffe. Det är dock inte alltid lätt att hitta specialkaffe i Stockholm bland alla caféer som säljer vanligt bryggkaffe. Även om det är få till antalet så brygger svenska specialkaffe-baristor mycket gott kaffe och det är starkt rekommenderat att besöka dessa ställen.

Drop coffee

Drop Coffee har under sina år präglat och drivit på specialkaffekulturen i Stockholm. Sedan starten 2009 har de hållit till i samma lokaler på Mariatorget och erbjudit en varierande upplevelse, den kanske mest kontroversiella var att övergå från att brygga med Hario V60 till att gå över till Kalita. Drop Coffees lokaler är verkligen härliga och attraherar en hel del kreativa människor såväl som barnfamiljer. Caféet erbjuder flera olika kaffebönor och du kan samtidigt välja mellan olika bryggmetoder, det är lätt att förstå innehållet och baristorna är samtidigt väldigt hjälpsamma och engagerade. Utöver kaffe finns det en del tilltugg i form av sötsaker och mindre måltider. Gillade du kaffet du drack så kan du också köpa med dig utav kaffet hem, antingen i form av hela kaffebönor eller malet för att passa den bryggmetod du använder hemma eller på jobbet. För dig som är vegan eller vegetarian så finns det väldigt bra alternativ att välja mellan.

Besöksadress: Wollmar Yxkullsgatan 10, 118 50 Stockholm (tunnelbana: Mariatorget)

Hemsida: www.dropcoffee.com

Öppettider:
Mån-fre 8.30-18.00
Lör-Sön 10.00-18.00


Café Pascal

Befinner du dig på Odenplan och vill komma bort och få lite lugn så är det Café Pascal du skall besöka. Pascal vann Gulddraken för bästa café i Stockholm och har sedan start erbjudit Stockholmarna otroligt bra specialkaffe. Caféet är stort och luftigt och har en skön interiör, är du hungrig eller vill fika så finns det mycket gott att välja mellan. Här kan du njuta av Espresso, bryggkaffe och Hario V60. Pascal säljer även kaffebönor från olika rosterier runt om i Skandinavien.

Besöksadress: Norrtullsgatan 4, 113 29 Stockholm (tunnelbana: Odenplan)

Hemsida: www.cafepascal.se

Öppettider:
Mån-tors 07.00-19.00
Fre 07.00-18.00
Lör-sön 09.00-18.00

Johan och Nyström

Johan och Nyström kan ses som pionjärer inom specialkaffe, med sitt motto ”Bättre kaffe till folket!” så har de erbjudit specialkaffe till svenska folket sedan 2004. Nu idag är Johan och Nyström en utav de större aktörerna på svenska marknaden som erbjuder specialkaffe med ett flertal caféer. Även om alla har sin charm så sticker en ut i mängden. Man kanske kan kalla caféet på Norrlandsgatan 20 för deras flaggskepp och det är mycket som styrker upp det påståendet. Med dess eleganta interiör och olika avdelningar så finns det något för alla. Utöver kaffe och fika erbjuder Johan och Nyström en lugn avkopplad miljö samt utbildningar i deras ”aula”. Den som har intresse för kaffe eller te kan även utforska deras gedigna butik för utrustning eller påfyllning av kaffe/te.

Besöksadress: Norrlandsgatan 20, 111 43 Stockholm (tunnelbana: Östermalmstorg eller Hötorget)

Hemsida: www.johanochnystrom.se

Öppettider:
Mån-fre 07.00-20.00
Lör-sön 10.00-17.00

Av Güney

Kaffefantast som brygger kaffe varje dag. Min kaffeutrustning består utav: aeropress, hario v60 01 och 02, Chemex 6 koppar, Kalita 185 i keramik och metall, Frenchpress, Comandante C40 grinder och Fellow Kettle.