Kaffekopp

Att hitta rätt kaffekopp kan vara klurigare än man tror. Många njuter av sitt favorit kaffe med en tillhörande kaffekopp som gör upplevelsen mycket bättre. Det finns kaffekoppar inom alla prisklasser och från en mängd olika tillverkare. Det första du behöver tänka på när du köper är vad kaffekopparna är avsedda för, det är till exempel stor skillnad på kaffekoppar avsedda för espresso och vanligt bryggkaffe.

Espresso kaffekopp

När du ska dricka espresso är det viktigt att tänka på kaffekoppens storlek. Ska du dricka utan mjölk är det rekommenderat att du köper små espressokoppar. Är du mer intresserad av att dricka med mjölk eller skummad mjölk ska du köpa de större kopparna. Traditionellt sett så är dessa koppar lite tjockare för att bevara värmen lite bättre.

Bryggkaffe kaffekopp

Att välja rätt kaffekopp för sitt bryggkaffe är helt upp till var och en. Ska den vara i glas eller porslin kan vara en bra sak att bestämma. Kanske har man olika uppsättningar beroende på användning. Ifall man brygger mycket med V60 Hario, Kalita eller Aeropress kan det vara bra att köpa en kopp som har brett munstycke för att kunna placera bryggmetoden direkt på koppen. Detta gör att du får möjligheten att brygga kaffet rakt ner i koppen och njuta av kaffet på en gång.

Premium kaffekoppar

Vill du lyxa till det och dricka kaffe ur en riktigt fin kaffekopp? Då ska du satsa på premiummärkena så som Gustavsberg Porslin Fabrik, Rörstrand, Royal Copenhagen, Spode bara för att nämna några. Dessa går att hitta hos de stora varuhusen i Sverige men även online hos kända e-handlare. Många av dessa varumärken är väldigt anrika och därför går det att hitta fina kollektioner hos secondhandbutiker.

Vill du läsa mer om kaffe och lära dig alla viktiga delar? Här hittar du mer om kaffe!