Johan och Nyström

Johan och Nyström är lite som en pionjär när det kommer till specialkafferörelsen i Sverige. Företaget som grundades 2004 har blivit mångas favorit för kaffet som de rostar. Johan och Nyström säljer sitt kaffe från sin hemsida, caféer samt utvalda återförsäljare. För den kaffeintresserade erbjuder de dessutom kaffekurser av olika slag.

Historien om Johan och Nyström

Likt många andra nystartade företag så innehåller Johan och Nyströms historia en hel del sena kvällar. Företaget grundades av fem kompisar med ett mål i sikte, att revolutionera den svenska kaffemarknaden genom att rida på kaffetrenden från USA. Utgångspunkten var att själv leta upp kaffeodlare och hitta bönor som skulle utgöra grunden i företaget. Detta innefattade en hel del resor runt om i världen för att hitta de perfekta bönorna. Det var även viktigt att odlarna hade bra villkor för miljön och medarbetarna väl. Eftersom de fem vännerna riktade in sig på specialkaffe var de endast ute efter handplockade bönor för att säkerställa hög smakstandard.

Köpa kaffe från Johan och Nyström

Kaffe från Johan och Nyström är lättillgängligt och du kan antingen besöka deras butiker, vanliga livsmedelsbutiker eller köpa kaffet online genom olika onlineförsäljare. Eftersom Johan och Nyström rostar mycket kaffe och är etablerade så är kaffet ofta färskt. Men det är rekommenderat att alltid titta på rostdatumet innan man köper kaffe för att vara på säker på att man köper färskt kaffe. I sortimentet hittar ni kaffebönor från hela världen perfekt rostade för både vanligt bryggkaffe samt Espresso.

Om Johan och Nyström
Startade: 2004
Grundat av: Johan Damgaard och fyra vänner.
Är: En kaffe- och tegrossist med eget kafferosteri.
Var: Rosteriet ligger söder om Stockholm och den egna konceptbutiken på Södermalm och Korsningen Norrlandsgatan/Jakobsbergsgatan.
Kaffe: Kaffet kommer från framför allt Brasilien, Centralamerika och Östafrika.
Omsättning: Ca 135 Mkr, siffror från 2016
Antal medarbetare: Runt 60 anställda

Läs mer om kaffe här!