Kategorier
Recensioner

Fellow kaffekanna

Det kan vara bra att investera i en bra kaffekanna ifall man vill utveckla sina kaffekunskaper. Detta redskap ger dig rätt förutsättningar för att brygga en bra kopp kaffe genom olika funktioner som underlättar jobbet. Fellow kaffekanna har snabbt blivit ett mycket populärt verktyg hos många kaffeälskare just för dess design och funktionalitet. Även om jag själv har flera olika kaffekettels så är det just denna jag föredrar och använder mest.

Design

Det råder ingen tvekan om att designen på Fellows kaffekannor andas funktionalitet och att de ser riktigt bra ut. Dessa rostfria kaffekettels ger dig en omedelbar och stabil process när du brygger kaffe. Det är väldigt enkelt att få vattnet att rinna ner jämt och sakta med handtaget som har motvikts funktion. Just denna funktion gör att vattnets vikt förflyttas mot din hand när du brygger och på så sätt får du bättre kontroll. Kaffekannan kommer i olika färger med varianter från koppar till matta färgvarianter.

Kaffekannen är också utrustad med en temperaturmätare med en inbyggd guide för optimal bryggtemperatur. Denna mätare visar dig när det är optimalt att brygga kaffe men inget som du nödvändigtvis måste följa.

Pris

Fellow kaffekannor finns i olika variationer och således olika prisklasser. Vill du ha instegsmodellen som vi testat så behöver du spendera ungefär 900 kr för att få tag på en. Det finns dyrare modeller som ger dig olika funktioner. Vill du köpa deras elektriska modell som ger möjligheten att kontrollera och stabilisera vattentemperaturen på en specifik grad så behöver du betala upp emot 1900 kr. Det är helt klart en bra investering för alla kaffefantaster oavsett vilken modell du bestämmer dig för att köpa.

Sammanfattning

Det råder nog ingen tvekan om att det är viktig att ha en bra kaffekanna för att ta sitt kaffebryggande till en ny nivå. Fellow kaffekanna erbjuder dig just detta med dessa egenskaper samtidigt som den gör det roligare att brygga kaffe. Den är dessutom väldigt snygg och elegant vilket gör att man gärna har den framme på diskbänken även när man inte brygger kaffe.

Vad kostar en Fellow kaffekanna?

Priset varierar beroende på vilken modell du ska köpa. Den vi har jämfört i denna recension kostar 900 kr i de flesta butiker. Ifall du vill köpa någon utav de mer avancerade modellerna så går priset upp till 1900 kr.

Hur rengör man en Fellow kaffekanna?

Det är rekommenderat att du diskar denna kaffekanna för hand med flytande diskmedel. Efter att du diskat den så kan du låta den lufttorkas eller använda en handduk.

Fungerar kaffekannan på alla typer av spisar?

Ja, du kan använda denna kaffekettel på alla typer av spisar – gas, elektriskt och induktion.

Av Güney

Kaffefantast som brygger kaffe varje dag. Min kaffeutrustning består utav: aeropress, hario v60 01 och 02, Chemex 6 koppar, Kalita 185 i keramik och metall, Frenchpress, Comandante C40 grinder och Fellow Kettle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *