Kategorier
Kaffekvarn

Comandante C40 kaffekvarn

Vi har testat Comandante C40 kaffekvarn och är otroligt imponerade över hur smidig och praktisk den är. Denna kaffekvarn är en riktig ingenjörskonst som maler ditt specialkaffe utan att tumma på kvaliteten. Med sin snygga design är det en kaffekvarn man gärna låter stå kvar på köksbänken, kanske i kombination med andra kaffeprylar med härlig design t.ex. en Chemex.

Comandante C40 kaffekvarn kommer i en udda förpackning som samtidigt indikerar att det är något alldeles speciellt med denna kaffekvarn. I förpackningen hittar man de olika delarna isärplockade, i lådan finns: ett handtag, malningshuset, två kaffebehållare (en transparant och en i mörkt glas) samt en manual. Det är väldigt simpelt att montera ihop den och det tar inte mer än bara några sekunder sedan är man redo för att börja mala sitt kaffe.

 

comandante c40 förpackning

 

Jämn malning med comandante c40 kaffekvarn

Vi börjar mala kaffe med vår Comandante C40 kaffekvarn och inspekterar malningen för att se hur jämn den blir. Kaffekvarnens utseende ger en stark premiumkänsla och resultatet av malningen bevisar verkligen att detta är en kaffekvarn av hög kvalitet. Comandante C40 är utrustad med en kaffebehållare i glas och den får plats med totalt 40 gram kaffe. Det kanske inte är den optimala storleken för dig som brygger bryggkaffe för flera personer. Det är rätt uppenbart att kaffekvarnen är anpassad för kaffeentusiaster som maler i mindre portioner för diverse Pour-over kaffemetoder. Comandante C40 kaffekvarn är perfekt för dig som brygger kaffe för 1-2 personer och är kräsen med kvaliteten på malningen. För dig som har en professionell kaffekvarn hemma t.ex. en Mahlkönig så kan Comandante C40 fungera utmärkt som din resepartner ifall du åker runt en hel del och vill ha bra malning även på resande fot.

Och så var det klicksen man ska hålla reda på

Comandante C40 kaffekvarn har väldigt många inställningar och du kan mala allt från Turkiskt kaffe till French press. Det är väldigt praktiskt att ha en kaffekvarn med så många inställningar ifall du brygger kaffe med flera olika bryggmetoder. Du ställer in inställningen på din Comandante C40 kaffekvarn genom att snurra på den svarta muttern. Det gäller att testa sig fram för att hitta rätt inställning men det finns en hel del tips och rekommendationer att hitta på diverse kaffeforum.

Man får tänka på att kaffebönor har olika densitet vilket gör att du alltid kommer behöva laborera med inställningarna. Comandante C40 kaffekvarn har över 40-45 klickinställningar. Den är inte utrustad med markörer så du kommer behöva räkna varje klick för att hålla reda på vart du befinner dig. Det är inget större bekymmer men det är lätt hänt att glömma bort vilken inställning som användes sist om man inte antecknar. Kartan här nedan visar vilka klick-räckvidd varje bryggmetod befinner sig inom.

 

klickkarta för comandante c40 kaffekvarn

 

Comandante C40 kaffekvarn för- och nackdelar

+

Smidig och enkel att ha med sig när man är på resande fot.

Väldigt många inställningar som ger dig full kontroll över malningen

Robust byggkvalitet som ger dig en riktig premiumkänsla

Priset är väldigt högt för att vara en manuell kaffekvarn.

Svårt att hålla koll på vilken ”klick”-inställning man befinner sig på.

Eftersom botten är av glas så går det inte att fästa den på en yta när man maler, det blir således svårt att få stabilitet.

 

Vad är era tankar kring Comandante C40 kaffekvarn? Dela gärna era synpunkter här nedan. Titta gärna in deras hemsida för att läsa på mer om deras produkt.

Av Güney

Kaffefantast som brygger kaffe varje dag. Min kaffeutrustning består utav: aeropress, hario v60 01 och 02, Chemex 6 koppar, Kalita 185 i keramik och metall, Frenchpress, Comandante C40 grinder och Fellow Kettle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *