Kategorier
kaffevåg

Acaia Pearl kaffevåg

Acaia Pearl kaffevåg har tagit kaffevärlden med storm. Hela sagan om Acaia började som ett Kickstarter projekt 2013 av Aaron Takao Fujiki. Målet var att få in 30 000 dollar från Kickstarter men det slog man med råge när 496 personer valde att backa upp detta projekt med en investering på 42 485 dollar.

Sedan starten har företaget fått mycket uppmärksamhet och deras produkter har uppskattats väldigt mycket bland specialkaffe älskare världen över. Acaia Pearl kaffevåg har många framgångsfaktorer, dels för sin snygga och eleganta design men också för sin funktionalitet. Innan Acaia Pearl fanns så fanns det inte många tillverkare av kaffevågar och bland de modeller som fanns så var funktionaliteten begränsad till att bara kunna visa tid och vikt. Det må vara så att dessa två funktioner är de mest essentiella och tillräckliga för många kaffeentusiaster. Men Acaia Pearl kaffevåg erbjuder så mycket mer. Det är inte bara en konkurrent till övriga tillverkare, Acaia har ändrat spelreglerna för hur man brygger kaffe inom kaffevärlden .

en acaia kaffevåg

Vad är en Acaia Pearl kaffevåg?

Acaia Pearl kaffevåg är gjord för både professionella kaffefantaster såväl som hemmabryggare.

Här är några av dess funktioner och egenskaper:

  • Bluetooth 4.0 anslutning så att du kan para den med din smartphone.
  • Inbyggt batteri som du kan ladda med en USB-laddare. (20-30 timmars användartid).
  • Auto-off funktion som gör att vågen inte stänger av sig ifall det finns något på vågen. Den stänger av sig efter 5 minuter ifall vågen inte används och om inget ligger på den.
  • Inbyggd timer som visas på vågen eller i din smartphone.
  • Precision upp till en tiondel gram, så du behöver inte bara jobba med hela gram utan du kan enkelt väga upp t.ex. 18.5 gram kaffe.
  • Acaia Pearl kommer med en värmekudde i gummi som placeras på vågen som samtidigt fungerar som en stabilisator för det som läggs på vågen.
  • Kaffevågen får kontinuerliga uppdateringar som adderar nya funktioner och förbättrar upplevelsen.

Utöver dessa funktioner så finns det en brygg-app för både iOS och Android. Appen är perfekt för alla kaffenördar som vill dokumentera alla sina bryggningar. Appen har många funktioner som gör det lätt att brygga rätt. Du kan till exempel räkna ut hur mycket vatten du ska använda, appen säger åt dig när det är dags att addera vatten under bryggningen beroende på bryggmetod och mycket mer.

Tankar kring Acaia Pearl kaffevåg

Det råder ingen tvekan om att denna kaffevåg är något utöver det vanliga. Den är väldigt enkel och erbjuder många användbara funktioner. Det är nog inte ett helt tokigt påstående att utse Acaia Pearl kaffevåg till den bästa kaffevågen på marknaden just nu. Den är till stor del vattentät som gör att du inte behöver oroa dig för skador ifall du skulle råka spilla vatten på den. Acaia Pearl kostar runt 1800 kronor och det är betydligt högre än vad andra märken kostar. Dock är Acaia unik med sin design och funktionalitet. Deras app har många bra funktioner samtidigt som den fungerar som ett socialt nätverk för alla kaffefantaster. I appen kan man dela med sig av sina bryggmetoder och eventuella kaffebilder. Det är även möjligt att följa andra kaffenördar och ta inspiration från deras metoder och tekniker. I det stora hela är det en kaffevåg som är utmärkt för att väga exakt rätt mängd kaffebönor och för bryggningen oavsett bryggmetod du använder.

Av Güney

Kaffefantast som brygger kaffe varje dag. Min kaffeutrustning består utav: aeropress, hario v60 01 och 02, Chemex 6 koppar, Kalita 185 i keramik och metall, Frenchpress, Comandante C40 grinder och Fellow Kettle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *